Verbinding door de elementen.

Wind & Water.
Zon & Zee.
In connectie zijn met de elementen brengt me in verbinding met mezelf.

Ik kan soms behoorlijk in mijn hoofd zitten en daarmee mijn piekerknop op vol volume open draaien en me hier volledig in verliezen. Ik voel mijn lichaam dan niet meer, ben alleen maar hoofd en leef op die moment niet meer in het hier en nu. Afgelopen week was echt zo’n “Ik leef alleen maar in mijn hoofd” week, niet in flow en niet in vertrouwen.

Gelukkig ben ik er steeds beter in geworden me hier bewust van te worden. Wat vroeger echt weken of zelfs maanden kon duren, neemt nu een aantal dagen in beslag voordat ik me er bewust genoeg van ben om er iets aan te kunnen doen. Mij kan het op die momenten helpen om letterlijk in mijn lijf te komen, door bijvoorbeeld te gaan sporten en de natuur te voelen. Vandaar dat ik dit weekend het kitesurfen weer eens opgepakt opgepakt heb, na een hele lange tijd. Dat brengt me namelijk altijd weer in verbinding met mijn lichaam en geest.

Gisteren tijdens het “dansen” op de golven en meebewegend met de wind, kwam de gedachte in mij op. Kijk hoe in tune met de elementen ik ben, zo dansend op de golven en de wind temmend. Wanneer ik weer letterlijk voel en herinnerd wordt aan het feit dat ik deze kracht in me heb, dan is mezelf laten zien en vertrouwen hebben in mezelf, in flow zijn met mezelf en de wereld om me heen ineens veel makkelijker.
Heel fijn om die oerkracht te voelen en ik heb het echt letterlijk uitgeschreeuwd van plezier, haha!
Ook als ik na een grote sprong verkeerd terechtkom in het water en uitgeput ben van het moeite doen om mijn board weer te bereiken (metaforisch gezien weer grond onder mijn voeten te voelen), sta ik toch weer op en vaar weer verder met moed en vertrouwen.

Dat is wat verbinding en compassie met mezelf en vertrouwen in mezelf mij brengt. De moed en de kracht om meer aan te kunnen dan ik denk en weer op te staan na een tegenslag of een moeilijke periode.

En dat sporten, net als liefdevolle aanraking of een massage, ook een manier is om je oxytocine levels te verhogen is een grote plus natuurlijk!

Hulp nodig bij het ervaren van verbinding met jezelf en het ontdekken en onder woorden brengen van jouw wensen en grenzen?

Ik maak heel graag kennis met je tijdens een gratis en vrijblijvende intake, waarin we kunnen kijken hoe ik jou het beste kan helpen. Meld je nu aan voor de gratis intake.

Ik kijk ernaar uit je binnenkort te mogen ontmoeten!

Warme groet, Kirsten💙

Dank je wel voor je aandacht! Warme groet, TenderTouch

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.