Dat je niet lekker in je vel zit is echt niet zo raar.

Alles gaat snel tegenwoordig, de veeleisende individualistische en digitale wereld waarin we leven eist zijn tol. Tel daar persoonlijke problemen of negatieve ervaringen bij op en we zijn het contact met onszelf en anderen vaak gedeeltelijk of helemaal kwijt.

Wanneer heb jij je voor het laatst gekoesterd gevoeld? Echt gezien, gehoord en begrepen? Wanneer was de laatste keer dat iemand echt onverdeelde aandacht voor jou had zonder oordeel? Kamp je met een gevoel van eenzaamheid, voel je je overprikkeld of gestresst, misschien zelfs wel wat depressief? Ben je moe en heel erg toe aan ontspannen? Echt even je masker afzetten en alles loslaten?

Nu al nieuwsgierig? Maak dan direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake.

8 redenen waarom je zo moe bent en zelfzorg heel belangrijk is voor jou:

1 Geven ja, maar ontvangen, ho maar:

Jij bent een echte gever maar hebt moeite met ontvangen. Je staat voor iedereen klaar, maar als jij iemand nodig hebt zijn er maar weinig mensen beschikbaar, of je weet niet hoe je om moet gaan met ontvangen. Jouw behoeften uit durven spreken, aangeven wat jij nodig hebt en/of grenzen aangeven is moeilijk voor jou. Je bent moe van het altijd maar geven en niks terug te durven vragen, of te ontvangen, ook als je er wel om gevraagd hebt.

2 Teveel stress en prikkels om je heen:

Je ervaart stress op je werk of in je privésfeer. Misschien heb je zelfs wel last van burn-out klachten of depressieve gevoelens. Er zijn teveel prikkels voor je binnen dit snelle, overprikkelende, digitale tijdperk. Hulp vragen of je kwetsbaar opstellen is lastig voor je, of er zijn niet veel mensen in jouw omgeving waar je even bij los kunt laten.

3 HSP:

Als HSP-er (hoog sensitief persoon). Je pikt veel op van andere mensen, bent gevoelig voor energie, sfeer en emoties van anderen en hebt moeite jezelf los te maken hiervan. Je hebt snel last van teveel prikkels en indrukken die in je systeem blijven hangen. Je voelt je vaak overweldigd door alle dingen die op je af komen zodra je je rustige huis of werkplek verlaat. Al die prikkels en indrukken die in jouw systeem blijven hangen kosten je heel veel energie.

4 Verlies en rouw:

Je hebt onlangs of misschien al wat langer geleden iemand verloren, ben net gescheiden of je hebt een andere breuk of verlies meegemaakt. Persoonlijk of op je werk. Dit verlies of deze breuk voel jij nog steeds in je systeem, ook al is het misschien al jaren geleden. Echt begrip en of troost heb je te weinig ontvangen van jezelf of je omgeving. Je hebt je verdriet nooit echt goed kunnen uiten, of er geen tijd voor genomen. Je hebt er behoefte aan gezien te worden in je verdriet, je boosheid of frustratie, je gevoelens van eenzaamheid of onmacht over deze situatie. Aandacht zonder oordeel, troost en geborgenheid is waar je behoefte aan hebt.

5 Trauma:

Je hebt ergens in je leven iets meegemaakt wat een intense indruk op je gemaakt heeft en wat zich vastgezet heeft in jouw systeem. Je hebt hier nog steeds last van. Bij het woord trauma denken we vaak aan grote gebeurtenissen, maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen getuige geweest zijn van iets heftigs, of het voorval waar je zelf bij betrokken was, was misschien wel helemaal niet zo groot, maar voor jou persoonlijk was het een heftige ervaring die je vervolgens niet hebt kunnen uiten of een plek hebt kunnen geven. De stress van ieder trauma, groot of klein, zet zich vast in je lijf en zorgt voor klachten en vaak ook voor moeheid.

6 Je mist het zo om gewoon eens liefdevol aangeraakt te worden:

Huidhonger! Zo heet dat. Dit is een echte wetenschappelijke term en wij mensen hebben hier meer last van dan je denkt. Ieder mens heeft liefdevolle aanraking nodig om zich verbonden en gezien te voelen. Jij mist net als heel veel andere mensen die letterlijke aanraking in je leven. Die basic need die het nodig heeft gezien en vervuld te worden. Misschien zit hier een gevoel van schaamte en ongemakkelijkheid op, maar weet dat het hebben van deze behoefte niks is om je voor te schamen. Het is jouw geboorterecht om aanraking te verlangen en te ontvangen. Je hebt het nodig om je systeem weer op te laden met fijne en liefdevolle aanraking.

7 Sociaal contact is lastiger voor jou:

Je hebt misschien wat meer moeite met het maken van sociaal contact. Over koetjes en kalfjes praten, iemand echt aankijken, misschien wel een wat diepgaander contact aangaan met mensen waarmee je dat graag zou willen. Allemaal dingen waar jij in meer of mindere mate moeite mee hebt. Je voelt je vaak eenzaam of afgescheiden van de groep. Misschien ben je introverter dan de meeste mensen, erg verlegen, of is er iets anders aan de hand waardoor contact maken met anderen moeilijker is voor jou. Het kan zijn dat je je niet thuis voelt in de huidige maatschappij omdat je gezien wordt als anders dan anderen (geaardheid, afkomst, geloofsovertuiging, etc). Ook dingen als een vorm van autisme hebben of angstklachten ervaren, kunnen je in de weg staan bij het aangaan van contact. Het kost je zoveel energie om je staande te houden in deze maatschappij waarin het als vanzelfsprekend van je verwacht wordt dat je sociaal bent en in de juiste hokjes past.

8 Alles doet pijn:

Heb je last van chronische pijn en moeite met het ontspannen van je lijf. Het cortisol gehalte in je lijf, mede door alle stress die de pijn veroorzaakt, is hoog en je hebt moeite dit op een natuurlijk manier meer in balans te krijgen. Die energie die de pijn je kost maakt je zo moe.

Maar wat kan mij dan helpen vraag jij je af?

Aanraking heelt! En zelfzorg creëert meer zelfliefde, ontspanning en ruimte in je systeem.

Positieve aanraking is een van onze eerste levensbehoeften als mens, vanaf onze geboorte tot aan het moment dat we deze aarde weer verlaten. Het brengt ons emotioneel en lichamelijk in balans en kan helpen bij alle 8 punten waarover je net gelezen hebt. Door middel van therapeutische touch sessies en coaching, binnen een veilige en geborgen setting help ik jou je weer beter in je vel te voelen. De aanmaak van het hormoon oxytocine speelt een grote rol bij deze vorm van therapie.

Oxytocine:

Ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon is tevens een neurotransmitter voor het stimuleren en transporteren van andere lichaamseigen geluks- en ontspanningsstofjes zoals serotonine en dopamine en het verlagen van het cortisol level. Oxytocine wordt aangemaakt bij prettig lijfelijk contact zoals, een massage, knuffelen en liefdevolle aanraking en aandacht. Oxytocine is onze natuurlijke pijnstiller, het helpt ons ons systeem te ontspannen, ons verbonden te voelen, meer zelfliefde en eigenwaarde te ervaren, de emoties van andere mensen beter te lezen en meer compassie te voelen voor onszelf en anderen. Het is een natuurlijke booster voor het aan durven gaan van “sociale” verbinding met anderen en jezelf. Deze vorm van therapie en coaching is ontwikkeld in Amerika en is daar in de afgelopen 10 jaar heel succesvol gebleken op alle bovengenoemde punten.

Even voorstellen:

Ik ben Kirsten Jense. Ik ben een getraind therapeutic touch practitioner en deep listener en oprichter van TenderTouch, praktijk voor connectie coaching. Ik ben getraind volgens de werkwijze van- en aangesloten bij Cuddlist. Een toonaangevende organisatie in de USA, als het gaat om therapeutic touch en het transformerende werk wat daarmee bereikt kan worden. Daarnaast ben ik door mijn werkervaring binnen de ggz zorg, de verschillende opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd en mijn eigen levenservaring, zeer bekend en ervaren in het werken met mensen en het bieden van coaching en ondersteuning op cognitief, emotioneel en lichaamsgericht gebied.

Herken jij je in een van de 8 punten en ben je nieuwsgierig geworden? Dan weet ik zeker dat een gratis en vrijblijvende intake iets voor jou is.

Tijdens de intake maken we kennis, is er ruimte om vragen te stellen en jouw situatie te bespreken. Bij een positieve intake kunnen we direct jouw eerste sessie inplannen.

Tot snel!

Warme groet, Kirsten.

Testimonial van een cliënt:

De sessie zelf was in een heel ontspannende omgeving, ingericht om rustig tot mezelf te komen. Ik merk dat ik heel veel heb ontvangen. Ik kon zowel door lagen bescherming heen zakken in de aanwezigheid van Kirsten, als mijn batterijen daarna laten opladen door de fysieke aanraking en de verzorgende knuffelende en het hoogst intuïtieve hartsverbonden contact met Kirsten. Ik zou het iedereen kunnen aanraden. En ik merk nu de dag erna hoe goed ik me voel en hoe goed ik geslapen heb en hoe ‘gebalanceerd’ ik me van binnen voel. Kirsten weet precies waar ze moet zijn met haar aandacht, en ik heb ook kunnen oefenen met vragen.

Maak nu een afspraak voor jouw gratis en vrijblijvende intake.

 

Dank je wel voor je aandacht! Warme groet, TenderTouch

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.