Zenkat als knuffelmaatje

Voor degene die een abonnement hebben op de Telegraaf en mij 2 maanden geleden op Nationale Knuffeldag al in die krant hebben zien staan, is dit wellicht geen nieuws, maar voor alle andere lieve mensen die graag mijn blogs lezen en nog niet eerder een knuffelsessie hebben geboekt bij TenderTouch….. Ik wil jullie bij deze graag voorstellen aan mijn heerlijke en gezellige knuffel- en therapiekat, Mr. Miyagi (als in die kleine grappige zenmeester uit de Karate Kid films uit de jaren 70), roepnaam Mimi.

Mr. Miyagi bleek in het dagelijks gebruik toch wat minder handig, dus is het Mimi geworden en daar luistert hij vervolgens prima naar. Deze lieve en super knuffelige rode kater is ruim een jaar geleden bij mij komen wonen. Hij heeft mij uitgekozen toen ik, eigenlijk gewoon even voor de leuk, een kijkje kwam nemen in het asiel. Mimi is daar zonder veel omhaal direct op mijn schoot geklommen en is er sindsdien niet meer af te slaan. Hij is nog knuffeliger dan ik dus, kun je wel stellen.

Mimi is een echte zen kat, vandaar ook het eerbetoon aan Mr. Miyagi. Mimi helpt als therapiekat heel graag bij de knuffelsessies. het liefste klimt hij er direct bij op het bed en gaat meestal op de voeten, of tegen de rug van de cliënt aan liggen. Lekker warm en behaaglijk. Het gewicht van die snorrende  zachte aanwezigheid voelt geborgen en ontspannend aan.

Mimi helpt cliënten met zijn aanwezigheid om makkelijker contact te maken en liefde te ervaren. Dit gaat namelijk soms makkelijker richting een warm, zacht en niet oordelend vachtje, dan naar een ander mens. Mimi brengt ruimte voor ontwapening en een spontane lach wanneer het nodig is.

En soms blijft deze eigenzinnige knuffelkat lekker weg wanneer hij niet zo’n zin heeft en straalt hij rust uit vanuit zijn favoriete plekje op de luie stoel. Vaak voelt hij het wel aan wanneer hij nodig is of niet.

Natuurlijk vindt niet iedereen het fijn om een kat bij zijn of haar sessie aanwezig te hebben, of is iemand allergisch voor dieren. Dit is uiteraard geen probleem, want wanneer dit van tevoren aangegeven wordt, dan zorg ik ervoor dat Mimi lekker buiten gaat spelen tijdens de sessie. Ik vraag dit ook altijd nog even uit tijdens de intake, zodat je de keuze hebt om aan te geven wat je wel of niet prettig vindt hierin.

Mimi is in ieder geval vaak bereid om wat extra liefde te komen brengen als het nodig is. Het blijft natuurlijk een dier wat zich niet laat dwingen, maar boek je een sessie overdag, dan kun je erop rekenen dat hij er vaak graag bij komt liggen. In de avond is Mimi liever meer op zichzelf. Ben je benieuwd hoe het voelt om tijdens een knuffelsessie je handen eens door die fijne zachte rode vacht te halen? Neem dan contact op voor het inplannen van een gratis en vrijblijvende intake.

Dank je wel voor je aandacht! Warme groet, TenderTouch

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.