Connectie, liefde en vertrouwen.

De cirkel van connectie, liefde en vertrouwen. Dit thema is de laatste maanden erg belangrijk in mijn leven. Connectie is alles. Connectie zorgt ervoor dat we voelen. Onszelf, onszelf in relatie tot de ander, de wereld en het hogere. Noem het God, de bron, Allah, het universum, de natuur. Alles is goed, whatever works for you. Voor mij is het namelijk allemaal één en hetzelfde, God is liefde en liefde is de bron. Connectie is niets meer dan liefde en andersom staat liefde gelijk aan connectie. Het is een oneindige cirkelbeweging waarin wij meedraaien, rondom onszelf, anderen en onze hogere macht. En vanuit liefde en connectie ontstaat vertrouwen. Vertrouwen in God, onszelf en alles om ons heen.

Wij als mensen zijn spirituele wezens en hebben het nodig om ons connected te voelen. Zonder connectie raken we de weg kwijt, stompen we af, lijden we onnoemelijk en doven we uiteindelijk uit.

Ik heb dit zelf meerdere malen meegemaakt in mijn leven. Zelfs afgelopen jaar nog, terwijl ik na al mijn ervaring weet hoe belangrijk het is om connected te blijven. Toch overkomt het mij dus ook gewoon nog als ik niet oppas, niet goed voor mezelf zorg, doordraaf op de automatische piloot en daardoor het contact met mijn essentie en mijn bron verlies. Zo gebeurde het dat ik in november van vorig jaar, na mezelf nog zó gewaarschuwd te hebben, ineens weer stil kwam te staan. Totaal in de war, en ziek thuis van werk, met stress en burn-out klachten. En dat terwijl ik mijn werkgever nog zó had beloofd dat dat me niet nog een keer zou gebeuren! Ik had 10 jaar geleden al een burn-out gehad en dat zou me niet nog een keer overkomen. Wel dus!

“Hoe kan dit nou?!” Vroeg ik mezelf af. Het antwoord: Ik had mezelf niet serieus genomen en mezelf op de 2, 3 of misschien wel 4e plek gezet en mijn werk en andere dingen en mensen voor laten gaan. Ik had het vertrouwen in mijn bron verwaarloosd en mijn ego (lees mijn angst en controle issues) de leiding gegeven. Ik was weer voorbij gegaan aan mezelf en mijn behoefte. Ik voelde het wel maar vond andere dingen belangrijker en heb niet naar mijn innerlijke wijsheid (lees de connectie en het vertrouwen in mijn hogere macht) geluisterd. En wie niet luistert moet voelen weten we allemaal. Ik wist ergens wel dat het niet goed ging maar ik kon niet meer van die voortrazende sneltrein afstappen (al dacht ik dat ik er écht nog wel controle over had) en ben er uiteindelijk gewoon weer hard afgevallen.

Niet fijn op dat moment maar wel nodig. Het was nodig om onderuit te gaan en gedwongen te worden weer te gaan kijken naar mezelf. Wat dat me opleverde was het inzicht dat ik niet aan het doen was waarvoor ik hier op deze planeet ben neergezet en wat er aan persoonlijke eigenschappen bij mij past. Ik dwong mezelf in een veel te krap jasje van constante paraatheid, flexibiliteit en multitasking, wat eigenlijk helemaal niet werkt voor mij. Kortom, ik was de connectie met mezelf kwijt en zat weer ziek en moe thuis op de bank.

De eerste stap naar het weer vinden van mezelf en mijn essentie was de inspiratieweek van Pulsar die ik mocht volgen, kort nadat ik thuis kwam te zitten. In deze inspiratieweek wordt je samen met een groep mensen in een hele mooie boerderij midden in de natuur teruggebracht naar jezelf en naar je essentie. Daar werd ik de eerste dagen goed met mijn neus op de feiten gedrukt wat betreft waar ik op dat moment stond in mijn leven. Ik schrok er écht van hoe ver ik het weer had laten komen en hoe donker en depressief mijn gedachten de afgelopen tijd waren geweest. Na dit onder ogen gezien te hebben, werden we in contact gebracht met onze essentie en talent.

Wat een mooie ervaring was dat! Iets wat ik al wist, eerder gehoord, gevoeld en gezien had, maar wat ik niet durfde te vertrouwen, kwam weer terug en voelde echt weer een waarlijk onderdeel van mij. Iets waar ik trots om mag zijn en wat ik aan de wereld mag laten zien en in mag zetten ten goede van mezelf en mijn omgeving.

Mijn talent: positieve energie brengen en helen. Dit wist ik al wel maar omdat ik dat eerder niet durfde te geloven (dus niet in contact mee durfde te komen, mijn licht niet durfde te laten zien), had ik mezelf een kant op gestuurd die mij volledig uit balans bracht. Tijdens deze inspiratieweek moesten we kort iets doen met ons talent. Natuurlijk heb ik gekozen voor connectie door mijn mooie medecursisten in paren van 2 elkaar een volle minuut lang te laten omhelzen. De energie die daarvan uitging en de reacties die daarop volgde waren zo mooi en positief (zie foto). Mensen werden er echt blij van!  En voor mij voelde het zo natuurlijk om dit als oefening te kiezen. Normaal gesproken vind ik het doodeng om in een groep te spreken, me kwetsbaar op te stellen of iets te presenteren, maar dit keer had ik daar totaal geen moeite mee. Ik wist, dit is wat ik kan en wat iets moois kan bijdragen aan deze groep lieve mensen. Dat sterke geloof in mezelf en mijn talent wat ik op dat moment ervaarde was de aanzet tot hernieuwd vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten als mens en als knuffelcoach.

Na deze inspirerende week ben ik verder gegaan met onderzoek naar mezelf en ben ik sindsdien weer elke dag bezig met die connectie met mezelf en het hogere dmv schrijven, tekenen, meditatie, wandelen in de natuur, yoga en ayahuasca. Dit maakt me elke dag sterker en brengt me meer in contact met mijn essentie en mijn hogere macht. Ik heb er vertrouwen in dat ik hier weer sterker en meer in contact met mezelf dan ooit uitkom. Sterker nog, dat voel ik nu al. En dat het werk wat ik nu aan mezelf doe de weg blootlegt die mij zal leiden naar nog meer zingeving en voldoening in mijn leven.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is, Kijk eens echt met liefde naar jezelf en ga bij jezelf na: Hoe gaat het op dit moment écht met me? Wat betekent voor mij connectie met mezelf, anderen en de wereld en hoe kan ik dit voeden en sterker maken? Waar wordt ik nou écht gelukkig van en haal ik kracht en energie uit. Wat is mijn talent wat ik mag voeden en waar ik goed voor mag zorgen?

Wees lief voor jezelf en het licht wat in je schijnt. Hoe klein het misschien ook voelt op dit moment, koester het, voedt het, wees er lief voor en je zult zien dat het groeit. En weet; ook in de donkerste dagen is dit licht in je aanwezig en wordt er voor je gezorgd. Ook jij bent hier met een unieke gave en missie op deze aarde neergezet. Wees niet bang en vertrouw op jezelf en jouw hogere macht. Als jij het grondwerk verricht helpt het universum je ongetwijfeld verder. Misschien niet altijd op de manier die jij voor ogen hebt maar wel altijd op de beste manier voor jou❤

Dikke knuffel en liefs,

Kirsten.

Een gedachte over “Connectie, liefde en vertrouwen.”

  1. Kirsten, wat een mooie beschrijving van hoe jij je de afgelopen tijd hebt gevoeld en wat je hebt gedaan om weer uit dat donkere dal te komen waar je ongewild en ongemerkt in terecht gekomen was door jezelf niet datgene te gunnen wat zo nodig is, liefde voor jezelf. Jouw talenten: positieve energie brengen en helen. Om dat voor anderen te doen is vaak veel makkelijker dan voor jezelf. Ik herken het maar al te goed. Al ben je professioneel een fantastisch goede “gever”, durf je zelf ook eens te laten koesteren, soms helpt dat je net even die drempel over naar je eigen gelukstoestand, je eigen zelf. Connectie met jezelf, met de wereld en met anderen. Ook voor jouzelf zo belangrijk.

Dank je wel voor je aandacht! Warme groet, TenderTouch

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.